Over ons

Over ons

De klarinet is populair in nagenoeg alle muziekstijlen; van klassiek tot jazz en van klezmer tot pop. Het instrument heeft dan ook een verbazingwekkend groot bereik, is veelzijdig, expressief en uitdagend. Hoewel er op internationaal gebied veel gebeurt rondom de klarinet, richten deze evenementen zich veelal op (amateur)klarinettisten en de bestaande klarinetsector. Het Nederlands Klarinetfestival wil voor het eerst op deze schaal professional, amateur én publiek samenbrengen, op en naast het podium. Hiertoe zet het festival de deuren naar buiten wijd open en is de ambitie om het maatschappelijk draagvlak voor de klarinet en klarinetmuziek te verbreden.

Op initiatief van Arno Piters, klarinettist bij het Koninklijk Concertgebouworkest, hebben musici, orkesten, podia en conservatoria hiertoe hun krachten gebundeld in de Stichting Nederlands Klarinetfestival. Onder andere Muziekgebouw aan ’t IJ, het Bimhuis, diverse conservatoria en vele muzikanten en ensembles hebben zich achter het initiatief geschaard.

Doelstelling
Het Nederlands Klarinetfestival toont de klarinet in de volle breedte en op het hoogste internationale niveau, door een uiterst diverse programmering van concerten. Het zet hiermee de klarinet breed in de belangstelling van het publiek en levert een bijdrage aan talentontwikkeling en educatie, door het uitvoeren van masterclasses en workshops. Tegelijkertijd biedt het een platform voor ontmoetingen, uitwisseling en artistieke vernieuwing, waarbij klarinettisten en publiek worden samengebracht en geïnspireerd.

De Stichting ​Nederlands Klarinetfestival​  is geregistreerd als Culturele ANBI-instelling.

© Copyright - Nederlands Klarinet Festival 2016 - Site by OnwijsReclame